Många bingosidor erbjuder dig att spela ett par rundor bingo gratis. De vill helt enkelt att du testar just deras sida och faller för den. Oftast så kan du vinna riktiga pengar för dina frirundor. Om du är ny bingospelare så utnyttja denna möjlighet för att lära dig spela och för att testa vilken bingosajt som tilltalar dig. För det mesta så kan du testa att spela bingo utan att behöva registrera dig på sajten.

När du har hittat din favoritsajt så är du redo att göra en insättning av pengar. Vid detta tillfälle så kommer du att få bonus av din bingosajt. Vanligtvis så får du bonus på hela eller en viss del av din procentinsats. Om du till exempel sätter in 100 kr så uppgår din bonus till 100 % av insatt belopp. Din startsumma att börja spel för blir då 200 kr. Bonusarnas storlek varierar ganska mycket mellan olika spelbolag, men du bör inte stirra dig blind på hur mycket signup- bonus som du får. Än viktigare är att du trivs med sajten, att den är lättnavigerad och erbjuder dig utvecklingsmöjligheter som spelare. Naturligtvis så bör den sajten även ha bra säkerhet och support. Många sajter erbjuder också sina besökare andra spel såsom casino, betting och poker, även om bingo i flera fall är huvudspelet.

Vissa sajter erbjuder även bingobonus utan att du gör någon insättning. Det krävs däremot att du registrerar dig på sajten. Du kan inte direkt ta ut din registreringsbonus utan måste omsätta den. Har du däremot vunnit pengar på omsättningen så brukar det gå bra att ta ut dem. Pengarna betraktas då som dina egna. På det här sättet så kan du registrera dig på flera olika bingosajter och tjäna lite pengar, men omsättning av bonus måste nästan alltid ske, så tänk dig för innan du betraktar pengarna som i din egen hand.

Bingobonusar förekommer främst i virtuella bingorum, men det är inte omöjligt att fysiska bingohallar har bonus för nya bingospelare. Det kan dock handla om andra saker än reda pengar, kanske i form av mat eller någon sak.