Den som är intresserad av att spela bingo på nätet kommer snabbt att stöta på uttryck som ”90-bollars” och ”75-bollars”. Detta kan kanske verka kryptiskt till en början men är enkelt att reda ut. 75-bollars betyder helt enkelt vanlig bingo, den som vi i Sverige är vana vid, medan 90-bollars hänvisar till den bingotyp som är vanligast i Storbritannien, Spanien och en del andra Europeiska länder. Denna skiljer sig från svensk bingo på en del sätt, men är ändå rätt så lätt att komma in i för den som är bingovan.

90-bollarsbingobrickor är tre rader höga och nio rutor breda. Den första kolumnen har så nummer mellan 1 och 10, den andra mellan 11 och 20, fram till den nionde och sista som då har nummer från 81-90. Alla rutor är dock inte numrerade, utan på varje rad så har fem av de nio rutorna nummer, medan fyra är blanka. Sättet som 90-bollarsbingo vanligtvis spelas på påminner sedan om hur 75-bollars variantbingo spelas, för den som är bekant med det. Den som först fyller en rad får ett pris, nästa pris går till den som först fyller två rader, och högvinsten går till den som först lyckas fylla i alla tre raderna. Detta kan dock variera lite, precis som det finns olika former av 75-bollars bingo, som variantbingo och mönsterbingo. Men i grund och botten är det bara att kryssa för nummer på sin bricka allt eftersom de ropas upp.

Det är alltså ingenting konstigt med 90-bollarsbingo, utan det är bara ytterligare en variant av bingo – dessutom en variant som är flera hundra år äldre än den vi spelar i Sverige. Att den blivit mer tillgänglig för svenska bingospelare är trevligt: det ger den svenske bingospelaren som till exempel tänkt semestra i Spanien chansen att prova på ”deras” bingo innan avresa.